Utbildningens innehåll

Utbildningens innehåll

Denna kurs behandlar de delar som ska kännas till vid användning av mobila arbetsplattformar. Uppbyggnaden och innehållet följer kraven enligt AFS 2006:6 samt den svenska standarden ISO18878:2013.

Kapiteluppbyggnad

  • Kapitel 1. Kursintroduktion
  • Kapitel 2. Maskintyper
  • Kapitel 3. Liftens uppbyggnad
  • Kapitel 4. Kontroll & besiktning
  • Kapitel 5. Arbetssätt & säkerhet
  • Kapitel 6. Lagar & arbetsmiljö

Slutprov & övningsuppgifter

Efter varje avslutat kapitel får du möjligheten att gå vidare till övningsuppgifter. Dessa övningsuppgifter kan du träna på hur många gånger du vill. 

Vid kursens avslut skall du skriva ett slutprov. Detta provet kan endast göras en gång. Efter godkänt resultat skickas provet till våra instruktörer som i sin tur skickar ett kursintyg (“körkort”) till din angivna adress.

Behörigheter efter avslutad kurs

En onlinekurs fungerar som en repetitionskurs. Det vill säga att du tidigare haft ett giltigt liftutbildningsintyg och behöver förnya det.

Onlinekurs kan även fungera som ett alternativ till den teoretiska genomgången vid en “klassrumsutbildning”. Du behöver även köra praktiskt inför en instruktör ifall det är första gången som du tar ett liftkort.

För att boka praktik gör du det enklast genom knappen nedan. Vi utför praktiska övningar och slutprov på våra HYRIN-depåer i Malmö, Landskrona, Helsingborg, Laholm, Markaryd samt våra Hyrtab-depåer i Halmstad och Falkenberg.

Om du vill boka praktik någon annanstans än de ovannämnda städerna är du välkommen att kontakta oss genom att trycka på knappen nedan.

Är det första gången du går en onlineutbildning hos oss och du väljer att inte göra praktiken inför våra instruktörer? I sådant fall kommer vi skicka ett kursintyg för godkänd liftutbildning online teoretisk del.